Modularna oprema

 

Kao generalni zastupnici italijanske kompanije VIMAR®, predstavljamo vam serije modularne elektroinstalacione opreme EIKON, ARKÉ, IDEA, PLANA, NEVE i BY-ME kućne automatike.

Prvi korak svakako predstavlja ugradnja instalacionih dozni i specifikacija funkcionalnosti opreme (jaka i slaba struja, tip utičnice, PC, telefon, TV, USB, HDMI, itd.). Kada su kablovska instalacija i enterijer gotovi kupac se može opredeliti za opremu iz neke od ponuđenih serija.


Po završetku svih radova potrebno je napraviti adekvatan izbor maski koje se izrađuju od metala, prirodnog drveta, prirodnog kamena, stakla, dvoslojnog ili običnog PVC u širokoj paleti boja i oblika, u zavisnosti od izabrane serije. Kvalitet proizvoda u svim serijama je standardizovan, počevši od spajanja posrebrenim kontaktima 999/1000, SICURY zaštitnih sistema ili PLAK-CLACK® mehanizma za pričvršćivanje što potvrđuju ISO 9001 sertifikati kvaliteta, kao i zemlja porekla proizvoda, koja je za ovo tržište isključivo Italija. Proizvodi se izrađuju od negorivog (halogen-free) materijala.

 

EIKON

 

EIKON predstavlja ekskluzivnu seriju i nudi veliki broj kompletnih sistemskih rešenja. Pored klasičnih funkcija, dodate su i neke nove, od kojih je najinteresantnija funkcija upravljanja dodirom. Svi elementi su prilagođeni korisnicima i obezbeđuju im jednostavno, pouzdano i izuzetno funkcionalno korišćenje. EIKON je osvojio prestižne nagrade za dizajn "Design Plus Awards" od ukupno 180 učesnika na manifestaciji "Light+Building 2006" i "Light+Building 2014"u Frankfurtu.

Od atraktivnih sistema izdvajamo: TORCIA prenosne svetiljke, analogne i digitalnetajmer-termostate, vremenske prekidače, LPG gas detektore sa zvučnom i svetlosnom signalizacijom, detektore prisutnosti,kartične sisteme i sl.

Svi elementi su dostupni u crnoj, beloj i srebrnoj boji. Eikon nudi dva oblika maski: classic (pravougaone sa oštrim ivicama) i round (sa zaobljenim, naglašenim oblikom). Izbor velikog broja različitih maski (metal, drvo, kamen, staklo, inoks) rezultuje velikim brojem kombinacija. Ova serija je prvenstveno namenjena za rezidencijalne objekte i savremen, komforan i bezbedan način života.

 
ARKÉ

 

ARKÉ je najnovija generacija modularnih sistema, koja se ističe suverenim dizajnom, modernim materijalima, funkcionalnošću i pristupačnom kontrolom kućne automatike. Oprema je dostupna u antracit i beloj boji, a kvalitet materijala garantuje sigurnost i dugotrajnost.

Velikim brojem različitih boja maski i materijala postiže se kompatibilnost sa svim arhitektonskim rešenjima enterijera. Prekidači su dostupni u dve varijante, klasična varijanta kod koje se vidi preklop ili u aksijalnoj varijanti gde su prekidači u ravnini sa završnom maskom. Dimeri u ovoj seriji su univerzalni, tj. mogu kontrolisati inkadescentne, fluo i LED izvore svetla.

 
 
IDEA

 

IDEA predstavlja program više klase i nudi preko 200 modularnih funkcija. Uz standardne elektromehaničke funkcije (prekidači, šuko, TV/RD/SAT, telefonske i utičnice), razvijen je veliki broj novih funkcija (digitalni programski termostati, prenaponska zaštita, dimeri sa i bez prekidača, SOS tasteri, kartični bedž prekidači, detektori pokreta, dim i gas detektori, svetlosni indikatori, panik prenosne svetiljke, IC dimeri sa daljinskim upravljanjem itd.).

Maske iz Idea serije su dostupne u dva oblika: classica (pravougaonog oblika sa oštrim ivicama) i rondo (sa naglašenim zaobljenim oblikom u duhu retro industrijskog dizajna). Izrađuju se od najkvalitetnijih materijala: metal (u 24 boje), tehnopolimer (21), prirodno drvo (6).

Svi funkcionalni elementi su raspoloživi u sivoj i beloj boji, obezbeđujući postizanje različitih estetskih efekata. Sivi elementi naglašavaju futuristički izgled enterijera, dok beli elementi svojom elegancijom i jednostavnošću minimiziraju prisutnost električnih funkcija na zidnim površinama.

 
   
PLANA

 

PLANA je sa svojim jednostavnim linijama savršen primer privlačnog, idealnog i jedinstvenog italijanskog dizajna. Isklopno-uklopne sklopke i kontrolne jedinice nisu uvučene unutar maske, već su ergonomski dostupne korisnicima i jednostavne za korišćenje. PLANA predstavlja standardan program modularne opreme obogaćen drvenim i metalnim maskama.

PLANA nudi veliki izbor elektronskih i elektromehaničkih funkcija: šuko, TV/RD/SAT, telefonske i PC utičnice, termostati sa ekranom za rezidencijalni i servisni sektor, tajmer-termostati, user-friendly programabilni vremenski prekidači i alarm satovi sa pozadinskim amber osvetljenjem, detektori kretanja, gas detektori sa zvučnom i svetlosnom signalizacijom itd.

PLANA nudi široki izbor boja i materijala: 27 maski od tehnopolimera (12 osnovnih, 12 reflex, 3 u efektu drveta), 3 u prirodnom drvetu i 6 metalnih maski. Oprema je raspoloživa u beloj i srebrnoj boji. Proizvodi (iz bilo koje serije) se mogu uraditi sa trajnim i lako čitljivim, laserski ugraviranim oznakama, sa konvencionalnim i simbolima po želji kupaca.

Zahvaljujući velikom broju mogućnosti u pogledu boja i funkcija, PLANA se može uklopiti praktično u svaki prostor i okruženje, bilo da su u pitanju rezidencijalni, ili poslovni objekti. Ova serija je dostupna širokom krugu kupaca zbog izuzetno pristupačne cene.

 
NEVE

 

 

NEVE serija predstavlja iskorak u pogledu tržišne dostupnosti kroz konvencionalni dizajn, bez kompromisa u pogledu kvaliteta. Proizvodi iz ove serije predstavljaju ekonomičan i dobar izbor za svaki rezidencijalni i poslovni prostor. Kroz već prepoznatljiv dizajn brenda VIMAR obezbeđena je puna funkcionalnost, bezbednost i pouzdanost.

U odgovarajuće maske i dozne se mogu smestiti dva, tri, četiri i šest modula. Svi elementi su dostupni u konvencionalnoj beloj boji sa mogućnošću izbora maske u 4 boje (bela, bež, šampanj i siva).

Pored klasičnih prekidača i utičnica, NEVE oprema obuhvata i prekidače za roletne, euro utičnice, dimere, telefonske, Internet i TV-RD-SAT utičnice. Ova serija, uz prihvatljiv odnos cene i kvaliteta, u stan ili poslovni prostor donosi italijanski dizajn i potpunu funkcionalnost. VIMAR je i kroz ovu seriju promovisao i bezbednosni sistem SECURY, koji je prvenstveno namenjen zaštiti dece.

 
By-Me

 

By-me integriše funkcije kućne automatike, video nadzora, protivprovalnog i protivpožarnog sistema, više-zonskog upravljanja klimatizacijom i daljinskog upravljanja u jedan jedinstven sistem.

Ovaj sistem je u potpunosti kompatibilan sa Konnex i EIB sistemima. Implementacijom sistema tzv. “pametnih kuća” ostvaruju se značajne uštede kako električne, tako i termo energije, a smanjuje i broj provodnika.